I denne uge holder vi os til de fedtfattige retter!!!!!
Mandag
Kyllingelår med Tandoori
Tilberedningstid: ca. 50 min.
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingeunderlår
25 g cornflakes
Salt og peber
½-1 tsk. tandoori eller masalakrydderi
SALAT AF BAGTE GRØNTSAGER
1 aubergine, ca. 350 g
1 squash, ca. 250 g
3 tomater
1 fed hvidløg
1 tsk. olie
1 rødløg
Estragon eller persille
TILBEHØR
2 skiver brød, 70 g
SÅDAN SKAL DU GØRE
Knus cornflakes med en kagerulle eller en flaske.
Vend kødet i cornflakes blandet med salt, peber
og tandoori. Læg kødet på bagepapir på en
bageplade. Stil kødet i en kold ovn. Tænd
på 185 grader og steg dem ca. 30 minutter
til de er gennemstegte og møre.
Skær aubergine, squash og tomater i ½ cm
tykke skiver. Skær hvidløg i meget tynde
skiver. Læg det taglagt i to rækker på
bagepapir ved siden af lårene. Dryp
med olie. Krydr med salt og peber.
Stil det i ovnen i ca. 20 min.
Hak rødløget meget fint og drys det på ved servering.
Tandoori er en indisk krydderiblanding.
Tirsdag
Krydrede Frikadeller med Rødkålssalat
Tilberedningstid: ca. 45 minutter
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket svinekød, 3-6% fedt
¾-1 tsk. salt
¼-½ tsk. Peber
1-2 tsk. tørret rosmarin, timian eller oregano
1 æg
1 løg
¾ dl hvedemel
1 dl minimælk eller skummetmælk
1 lille æble, fx cox orange
6-8 soltørrede tomater
2 tsk. olie
RØDKÅLSSALAT
Ca. 1/6 rødkål, ca. 110 g snittet rødkål
1 rødløg
1 dl syltede rødbeder, ca. 60 g
2 cornichoner, små syltede agurker
evt. timian eller persille
DRESSING
1 tsk. olie
1 spsk. Lage fra rødbederne
1 tsk. Honning eller sukker
2 tsk. Grovkornet sennep
TILBEHØR
2 skiver rugbrød, 100 g
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rør kødet med salt, peber, rosmarin, æg og revet løg.
Tilsæt mel og mælk og rør til farsen er sammenhængende.
Rør revet æble og finthakkede tørrede tomater i. Der
bliver 16 frikadeller af portionen. Lad olien blive
varme på en stegepande ved god varme. Form
frikadellerne med en barneske. Læg frikadellerne på,
når olien er varm nok. Brun dem 2 min. på hver
side. Skru ned for varmen og steg dem 3-4 min.
på hver side, til de er gennemstegte. Tag
frikadellerne af panden og kasser stegefedtet.
Gem 8 frikadeller.
Snit rødkålen fint, hak rødløgene fint. Skær
Rødbeder i strimler og cornichoner i små
tern. Rør dressingen sammen, smag den
til med salt og peber. Bland de snittede
grøntsager med dressingen og server.
Onsdag
Krydrede kødboller i tomatsauce
Tilberedningstid: ca. 20 minutter
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
8 frikadeller fra i går
TOMATSAUCE
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 laurbærblad
1-2 fed hvidløg
Evt. ½ citron
TILBEHØR
75 g fuldkornspasta
150 g grønne bønner
Dild eller persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Hæld tomaterne i en gryde eller pande og mos dem.
Tilsæt laurbærblad, hakket hvidløg, salt og peber
og evt. lidt revet citronskal. Bring det i kog.
Læg 8 frikadeller ned i tomatsaucen. Kog
Videre i 10 min. Kog pastaen, kog bønnerne.
Klip dild, anret og server.
Torsdag
Svinemørbrad med råstegte grøntsager
Tilberedningstid: ca. 45 min.
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
1lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
Salt og peber
2 kviste frisk rosmarin eller 2 tsk. Tørret
2 tsk. Olie
½-1 dl bouillon eller vand
Evt. saucejævner
RÅSTEGTE GRØNTSAGER
¼ selleri, ca. 175 g
300 g kartofler
1 stor gulerod, ca. 100 g
2 tsk. Olie
Persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skær selleri, kartofler og gulerod i tern på ca. 2 x 2 cm.
Steg dem møre i olie på en stegepande. Vend jævnligt.
Stegetid ca. 20 min. Hak persille og vend den i, lige
før servering. Fjern senen på mørbraden. Dup kødet
tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1
spsk. fintskåret rosmarin. Varm olien i en gryde
ved god varme. Læg kødet i, når olien er varm
nok. Brun hurtigt kødet på alle sider, 2-4 min.
i alt. Tilsæt bouillon. Skru ned til svag varme
og lad mørbraden stege under låg 6-7 min.
Vend kødet og steg endnu 6-7 min. i alt
ca. 13 min. Tag kødet op når
kernetemperaturen er ca. 65 grader.
Smag skyen til med salt og peber
og jævn den. Skær kødet i
passende størrelser og
server med grøntsagerne.
Fredag
Den slanke Chili Con Carne
Tilberedningstid: ca. 1 time
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
300 g kalveklump i tern 2 x 2 x 2 cm
Salt og peber
2 tsk. Olie
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1-2 peberfrugter, ca. 200 g
1 dåse flåede tomater
1 store kanel
1 dåse røde kidney-beans
Evt. 2-3 dl bouillon
Frisk koriander eller persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Hak løg, knus hvidløg. Halver chilien og fjern kerner og
mellemvægge og hak den fint. Skær peberfrugterne
i tern. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med
salt og peber. Lad olien blive varm i en sauterpande
eller gryde ved god varme. Kom kødet i, når olien
er varm nok og brun det på alle sider. Kom de
klargjorte grøntsager i panden og svits dem kort.
Hæld tomater ved og læg kanelstangen i. kog
ved svag varme i ca. 45 min. til kødet er
mørt. Afdryp bønnerne og kom dem i.
Tilsæt evt. bouillon, smag til med salt
og peber og varm retten igennem.
Anret og server.
Mandag
Kyllingelår med Tandoori
Tilberedningstid: ca. 50 min.
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingeunderlår
25 g cornflakes
Salt og peber
½-1 tsk. tandoori eller masalakrydderi
SALAT AF BAGTE GRØNTSAGER
1 aubergine, ca. 350 g
1 squash, ca. 250 g
3 tomater
1 fed hvidløg
1 tsk. olie
1 rødløg
Estragon eller persille
TILBEHØR
2 skiver brød, 70 g
SÅDAN SKAL DU GØRE
Knus cornflakes med en kagerulle eller en flaske.
Vend kødet i cornflakes blandet med salt, peber
og tandoori. Læg kødet på bagepapir på en
bageplade. Stil kødet i en kold ovn. Tænd
på 185 grader og steg dem ca. 30 minutter
til de er gennemstegte og møre.
Skær aubergine, squash og tomater i ½ cm
tykke skiver. Skær hvidløg i meget tynde
skiver. Læg det taglagt i to rækker på
bagepapir ved siden af lårene. Dryp
med olie. Krydr med salt og peber.
Stil det i ovnen i ca. 20 min.
Hak rødløget meget fint og drys det på ved servering.
Tandoori er en indisk krydderiblanding.
Tirsdag
Krydrede Frikadeller med Rødkålssalat
Tilberedningstid: ca. 45 minutter
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket svinekød, 3-6% fedt
¾-1 tsk. salt
¼-½ tsk. Peber
1-2 tsk. tørret rosmarin, timian eller oregano
1 æg
1 løg
¾ dl hvedemel
1 dl minimælk eller skummetmælk
1 lille æble, fx cox orange
6-8 soltørrede tomater
2 tsk. olie
RØDKÅLSSALAT
Ca. 1/6 rødkål, ca. 110 g snittet rødkål
1 rødløg
1 dl syltede rødbeder, ca. 60 g
2 cornichoner, små syltede agurker
evt. timian eller persille
DRESSING
1 tsk. olie
1 spsk. Lage fra rødbederne
1 tsk. Honning eller sukker
2 tsk. Grovkornet sennep
TILBEHØR
2 skiver rugbrød, 100 g
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rør kødet med salt, peber, rosmarin, æg og revet løg.
Tilsæt mel og mælk og rør til farsen er sammenhængende.
Rør revet æble og finthakkede tørrede tomater i. Der
bliver 16 frikadeller af portionen. Lad olien blive
varme på en stegepande ved god varme. Form
frikadellerne med en barneske. Læg frikadellerne på,
når olien er varm nok. Brun dem 2 min. på hver
side. Skru ned for varmen og steg dem 3-4 min.
på hver side, til de er gennemstegte. Tag
frikadellerne af panden og kasser stegefedtet.
Gem 8 frikadeller.
Snit rødkålen fint, hak rødløgene fint. Skær
Rødbeder i strimler og cornichoner i små
tern. Rør dressingen sammen, smag den
til med salt og peber. Bland de snittede
grøntsager med dressingen og server.
Onsdag
Krydrede kødboller i tomatsauce
Tilberedningstid: ca. 20 minutter
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
8 frikadeller fra i går
TOMATSAUCE
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 laurbærblad
1-2 fed hvidløg
Evt. ½ citron
TILBEHØR
75 g fuldkornspasta
150 g grønne bønner
Dild eller persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Hæld tomaterne i en gryde eller pande og mos dem.
Tilsæt laurbærblad, hakket hvidløg, salt og peber
og evt. lidt revet citronskal. Bring det i kog.
Læg 8 frikadeller ned i tomatsaucen. Kog
Videre i 10 min. Kog pastaen, kog bønnerne.
Klip dild, anret og server.
Torsdag
Svinemørbrad med råstegte grøntsager
Tilberedningstid: ca. 45 min.
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
1lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
Salt og peber
2 kviste frisk rosmarin eller 2 tsk. Tørret
2 tsk. Olie
½-1 dl bouillon eller vand
Evt. saucejævner
RÅSTEGTE GRØNTSAGER
¼ selleri, ca. 175 g
300 g kartofler
1 stor gulerod, ca. 100 g
2 tsk. Olie
Persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skær selleri, kartofler og gulerod i tern på ca. 2 x 2 cm.
Steg dem møre i olie på en stegepande. Vend jævnligt.
Stegetid ca. 20 min. Hak persille og vend den i, lige
før servering. Fjern senen på mørbraden. Dup kødet
tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1
spsk. fintskåret rosmarin. Varm olien i en gryde
ved god varme. Læg kødet i, når olien er varm
nok. Brun hurtigt kødet på alle sider, 2-4 min.
i alt. Tilsæt bouillon. Skru ned til svag varme
og lad mørbraden stege under låg 6-7 min.
Vend kødet og steg endnu 6-7 min. i alt
ca. 13 min. Tag kødet op når
kernetemperaturen er ca. 65 grader.
Smag skyen til med salt og peber
og jævn den. Skær kødet i
passende størrelser og
server med grøntsagerne.
Fredag
Den slanke Chili Con Carne
Tilberedningstid: ca. 1 time
Beregnet til: 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
300 g kalveklump i tern 2 x 2 x 2 cm
Salt og peber
2 tsk. Olie
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1-2 peberfrugter, ca. 200 g
1 dåse flåede tomater
1 store kanel
1 dåse røde kidney-beans
Evt. 2-3 dl bouillon
Frisk koriander eller persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Hak løg, knus hvidløg. Halver chilien og fjern kerner og
mellemvægge og hak den fint. Skær peberfrugterne
i tern. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med
salt og peber. Lad olien blive varm i en sauterpande
eller gryde ved god varme. Kom kødet i, når olien
er varm nok og brun det på alle sider. Kom de
klargjorte grøntsager i panden og svits dem kort.
Hæld tomater ved og læg kanelstangen i. kog
ved svag varme i ca. 45 min. til kødet er
mørt. Afdryp bønnerne og kom dem i.
Tilsæt evt. bouillon, smag til med salt
og peber og varm retten igennem.
Anret og server.